• Hvad er folkerace? 
____________________________________________________________
Folkerace - også kendt som Zulu Djævleræs - er en motorsportsgren som opstod i Finland, og siden har bredt sig via Norge og Sverige til Danmark. Ordet ”folkerace” betyder folkets race. Tankerne bag er nemlig at det skal være billigt at deltage for både kørerne, publikum og arrangører. Alle kan være med efter at et par mindre betingelser er opfyldt. Du kan begynde at køre folkerace det år du fylder 14 år. Derefter skal du være medlem af en motorklub og have en licens, og endelig må du ikke være frakendt dit kørekort. Så er du faktisk klar til at køre folkerace.
Hvad der kendetegner folkerace i forhold til andre motorsportsgrene er at du forpligter dig til at sælge din bil hvis en anden vil købe den. Der bydes således på bilen og man trækker herefter lod om hvem der vinder – jo flere bud der lægges, jo større chance. Dette gør at man ikke bruger en formue på sin bil, idet man kan risikere at miste den. Derved bliver vinderchancerne lagt over på kørernes skuldre og ikke bilen, og man holder samtidig de økonomiske aspekter i snor.
Folkerace er en motorsport ja, men derudover er der også et fantastisk kammeratskab i de forskellige klubber. Man oplever hurtigt hvordan selv konkurrenter hjælper med at skifte nogle dele eller ordne noget andet på hinandens biler selvom de faktisk selv burde holde ude på startbanen. Dette er en af de ting der gør det fedt at møde op til hvert et løb og træningsdage.
 
Fakta omkring folkerace
Folkerace køres i 4 klasser
Ungdoms klasse fra det år du fylder 14 år, til du fylder 17 år.
Standard klasse fra det år du fylder 14 år og op efter.

Ladies for piger og kvinder fra det år du fylder 14 år og op efter.

Super klassen fra du fylder 14 år og op efter, super klassen er for både mænd og kvinder.
 
Hvor foregår det
Der køres i Danmark på permanente baner (klik på "Klubber" i menuen for at se en liste).  Banerne har en længde mellem 500 - 800 meter.
 
Krav til din personlig udrustning
For at du kan deltage i træning og konkurrencer kræves der en brandhæmmende køredragt, brandhæmmende sko (eller læder/skindsko), styrthjelm og brandhæmmende handsker (eller skindhandsker). Dette udstyr kan ofte købes i din lokale klub eller du finder flere af dele her i vores shop. Deltagere under 18 år skal enten anvende brandhæmmende nakkekrave eller en FHR.
Krav til din bil
For at du kan deltage i træning og konkurrencer skal du have en folkeracebil. De vigtigste elementer ved en folkeracebil er at den skal være forsynet med sikkerhedsbur, hovedafbryder og et indvendigt rudenet for vinduet i førersiden. Endvidere skal der være godkendte sikkerhedsseler og sæder. Nærmere oplysninger om opbygningen af bilen kan læses i reglementet som du kan hente her på siden. Desuden er de forskellige klubber gerne behjælpelige med yderligere info og hjælp. Alt dette kan du læse mere om ved at klikke på ”Kom godt i gang” i menuen. 
Ved bankoverførsel kan det ske til denne konto: 2072651513
Reg. nr.: 9336
Jutlander Bank
 

 Havndalvej 33 9550 Mariager • CVR 35550186 • Tlf. 41436849 (kl. 16 - 20) • info@folkeraceinfo.dk 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk