• Kom godt igang 

?___________________________________________________________

Folkerace er nok den billigste form for motorsport, man kan køre - her kan alle nemlig være med!

 

Licens:

Først kræves der medlemskab af en motorklub, samt en folkeracelicens. Medlemskab afhænger lidt af hvilken klub man vælger, men det koster for det meste omkring 5-600 kr. Licensen fås ved at gennemgå et folkeracekursus som foregår i de forskellige klubber. Her gennemgås regler for kørsel på bane, herunder flagenes betydning, ligesom der gennemgås kravene til opbygning af en bil. Reglerne kan findes her på siden ved klikke på ”Artikler”. I reglementet står alt, som bliver gennemgået på kurset. Kurset afsluttes med en teoretisk prøve som alle kan gennemføre med lidt forhåndslæsning (dårligt læsende eller ordblinde skal heller ikke holde sig tilbage). Når du har bestået kurset, har du lov til at køre folkerace. HUSK dog selv at bestille din licens på dasu.dk. Efter bestillingen på DASU's hjemmeside får du din nye grundlicens tilsendt i kreditkortstørrelse. Denne skal altid medbringes til alle løb. I løbet af din første sæson skal du aflægge en praktisk prøve. Denne er ligeledes meget simpel, idet en DASU dommer blot vil se dig gennemføre nogle omgange på banen, for at sikre sig at man har kontrol over en folkeracebil på en folkeracebane.

 

Køb af bil:

En af de specielle regler i folkerace er som bekendt, at man forpligter sig til at sælge sin bil efter et løb for enten 5.000 kr. eller 9.000 kr., alt afhængig af om man deltager i standard, ungdom, ladies eller super klassen. Dette foregår ved en budrunde hvorefter der trækkes lod. Så hvis man ikke selv har lyst til at bygge en bil, kan man byde på en bil efter et løb, eller eventuelt købe en i fri handel af en tidligere kører.

 

Byg en bil:

Opbygning af en bil er heller ikke raketvidenskab. Kan man svejse, eller kender en der kan, så er det bare at gå til den. Det største arbejde ved at bygge en bil er nemlig sikkerhedsburet. Men er man et par arbejdsvillige folk, og har man materialerne, så kan en folkeracebil faktisk næsten bygges på weekend. Der kræves desuden heller ikke så megen viden omkring motorer og biler som sådan, bare man har lidt mekanisk snilde og ikke er bange for at få beskidte fingre. De andre medlemmer i klubberne er ofte ganske behjælpelige med råd, vejledning og hjælp. 

 

Hvad gør jeg nu?

For at komme i gang kontakter du blot den klub som ligger tættest på dig (klubbernes hjemmesider kan findes på listen over klubber – se ”Klubber” i menuen). Her kan de besvare alle dine spørgsmål, samt fortælle dig hvor og hvornår de forskellige ting finder sted. Derudover er forummet her på siden også et godt sted at stille spørgsmål - i folkeracesporten hjælper vi alle hinanden. Du er desuden velkommen til at sende os en mail på info@folkeraceinfo.dk, hvorefter vi skal forsøge at besvare dit spørgsmål så godt som muligt.

Ved bankoverførsel kan det ske til denne konto: 2072651513
Reg. nr.: 9336
Jutlander Bank
 

 Havndalvej 33 9550 Mariager • CVR 35550186 • Tlf. 41436849 (kl. 16 - 20) • info@folkeraceinfo.dk 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk